Verzorgingstips


TIPS

Verzorgingstips

Haar- en lichaamsverzorging hoeft niet duur te zijn. Er zijn talloze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die flink wat geld besparen en net zo effectief zijn als de dure crèmes, make-up en andere verzorgingsproducten van de drogist.

Zelf maken

Badzout en bruisballen

Ouderwetse zeep
Nu ik als 55-jarige in de overgang veel gevoeliger ben geworden voor vooral badschuim en aanverwante producten, was ik mijn gezicht niet meer met zeep of doucheschuim. Na allerlei dure producten, die deels niet deels wel voldeden, gebruik ik sinds enige tijd Sunlight zeep, een ouderwetse blokzeep, om mijn gezicht schoon te maken. Daarna gebruik ik een voedende crème van bijvoorbeeld Kruidvat of Etos. Dat is goedkoop en werkt prima. In koude winters neem ik regelmatig een warm voetbad. Je kikkert er van op en je kan daarna mooi je voeten verzorgen.
Liesbeth 

Goedkope foundation
Gekleurde foundation is heel goed te mengen met (goedkopere) dagcreme. Voordelen: gemakkelijker aan te brengen en voordeliger omdat je op deze manier veel langer met je foundation doet.
Truus Luijten

Vuile (zachte) handen
Na bijvoorbeeld het werken met verf, het sleutelen aan fiets of auto, kun je je handen voor een groot deel schoonmaken door ze met boter, olie, margarine in te smeren en daarna met een doek of keukenpapier af te vegen. Daarna wassen met zeep. Dus geen gedoe met wasbenzine, thinner, terpentine of andere gemene goedjes.
Paul van der Vossen

Scrubben
Washandjes werken! Als scrub. Vooral als je oude washandjes gebruikt en die niet met wasverzachter behandelt. Als je ’s morgens altijd je huid reinigt, kun je herbruikbare lapjes gebruiken die niet scrubben. Ik maakte ooit borstvoedingscompressen van tricot en molton. Degene aan wie ik ze later doorgaf, gebruikte ze, toen haar kind groot was, als gezichtreinigingsdoekjes.
Margreet

Bodycrub
Recept: neem een fles goedkope bodylotion en vermeng die met een kleine hoeveelheid schelpenzand. Desgewenst kan je het schelpenzand zeven als je de scrub niet zo grof wilt hebben. Zelf heb ik de scrubcrème inmiddels gemaakt en het werkt perfect.
S.Madou, Baarlo

Tegen vieze luchtjes
Een tip met tandpasta: wanneer er aan je handen een indringende lucht zit die niet gelijk met water en zeep te verhelpen is, dan smeer je je handen een beetje met tandpasta in. Spoel ze af en weg is de lucht!
Marielle Dekker, Oosterhout

Kort/lang haar
Mijn tip is: de kappersschool. Je moet er de tijd voor nemen want je kapsel moet altijd nagekeken worden door de docent, het is ook niet gratis. Je kunt wel iets besparen door je eigen handdoekje mee te nemen. Zoek een coupe uit waar je ook na drie maanden nog wat mee kunt. Kort haar lijkt heel besparend, maar heeft veel onderhoud nodig. Lang haar kun je opsteken, zo wissel je af en toe van kapsel. Ik heb daar echt veel mee bespaard.Mijn haar laat ik altijd op één lengte en zonder pony knippen. Een erg bewerkelijk pagekapsel voor de kapper, maar niet voor mij. Als het langer wordt en ik het zat ben en een kort kopje wil, steek ik het een poosje op. Pas daarna gaat de schaar er weer in.
Margreet

Aluindeodorant
Als deodorant gebruik ik wegens een allergie al jaren een aluinstick. Met één stick van 8 euro doe ik twee jaar. Het werkt erg goed, zelfs beter dan de deo die ik vroeger gebruikte.
Andrea Alkemade

Ook een goede verzorgingstip? Maak kans op een mooi boek en plaats je tip hier.