Zorgverzekering kan goedkoper voor vleesverlaters

Schermafbeelding 2015-12-18 om 23.22.25Op zoek naar een passende zorgverzekering? Als (parttime) vegetariër of fulltime niet-roker ben je met een verzekering met collectiviteitskorting voor vleesverlaters of niet-rokers wellicht goedkoper uit.

Stichting Preventiepolis biedt twee zorgverzekeringen aan voor vegetariërs, veganisten en vleesverlaters. De Vegapolis van Turien/Avéro geeft 7,5% collectiviteitskorting op de basisverzekering en 11,5% korting op alle aanvullende verzekeringen. Deze zorgverzekering biedt nog een paar aardige extra’s, zoals korting bij vegetarische restaurants en € 50,- boodschappen bij De Vegetarische Slager cadeau als je deze zorgverzekering afsluit met aanvullende dekking). De Vegapolis van Delta Lloyd biedt 8 % korting op de basisverzekering en 20% korting op de aanvullende verzekering.

Biefstukprinter

Van de opbrengst van de Vegapolis steunt de Stichting Preventiepolis onderzoek naar de ontwikkeling van vleesvervangers, uitgevoerd door The Peas Foundation in samenwerking met de Universiteiten van Wageningen en Delft. Voorbeeld van zo’n onderzoek is de recente ontwikkeling van een prototype voor een ‘biefstukprinter’ door de Wageningen Universiteit en TU Delft. Een apparaat dat van plantaardige grondstoffen een vegetarische biefstuk kan maken. De ontwikkelaars werken ook aan een versie die thuis in de keuken ”vers vlees” kan maken van regionaal geteelde plantaardige eiwitten en plantaardige smaken.

Rookvrij met korting

Ben je geen vegetariër of vleesverlater maar wel een niet-roker? Of wil je graag stoppen met roken? De Rookvrijpolis biedt naast collectiviteitskorting ook vergoedingen voor een cursus stoppen met roken voor jou of je partner. De Rookvrijpolis van Turien/Avéro biedt 7,5% korting op de basisverzekering en 11,5% korting op alle aanvullende verzekeringen. De Rookvrijpolis van Delta Lloyd biedt 7 % korting op de basisverzekering en 20% korting op de aanvullende verzekering.

Meer info: Vegapolis  Rookvrijpolis
Stichting Preventiepolis: Iedereen die een Vegapolis of een Rookvrijpolis afsluit, is automatisch aangesloten bij de Stichting Preventiepolis, die duurzame initiatieven ter voorkoming van ziekte en ongezondheid ondersteunt.