Banken vergeleken

Schermafbeelding 2015-02-26 om 10.39.43

De ASN Bank is op dit moment de bank met de goedkoopste betaalrekening. Dat concludeert de Consumentenbond, die de betaalrekeningen van 8 banken testte. Ongeveer 15 euro per jaar betaal je bij deze bank.

Is jouw bank behalve goedkoop ook eerlijk?

Bij de SNS Bank betaal je voor de goedkoopste betaalrekening het dubbele, bij Knab het viervoudige. De Consumentenbond baseert de kosten niet alleen op de vaste bedragen die je betaalt, maar ook op bijkomende kosten voor bijvoorbeeld een tweede betaalpas, een creditcard en betalen in het buitenland.

Behalve de kosten zijn ook de diensten vergeleken. Kun je papieren afschriften krijgen, heeft de bank een app voor bankieren?

Het is interessant om de bankentest van de Consumentenbond te bekijken, ook al heb je niet direct plannen om over te stappen naar een andere bank. De bond geeft namelijk veel algemene informatie over bankieren, veilig internetbankieren, sparen en betalen. Ook kun je lezen wat de bond vindt van allerlei nieuwe producten en diensten die banken of bedrijven aanbieden, zoals de Rabo Scanner, de PasPakker van ABN Amro en de Vodafone SmartPass.

Misschien tellen voor jou andere dingen zwaarder dan de kosten van een betaalrekening. Investeert de bank bijvoorbeeld in bedrijven die respect hebben voor mensenrechten en voor het milieu? Dat kun je checken op EerlijkeBankwijzer. Ook daar scoort de ASN Bank overigens erg goed.