Bel niet aan


Schermafbeelding 2013-01-20 om 17.22.35

NIEUWS – Consuminderen

Gratis Bel-niet-aan-stickers

We schreven er al eerder over: de Consumentenbond pleit voor een Bel-niet-aan register om ongevraagde verkopers aan de deur te weren. Het Vara-programma Kassa biedt nu gratis Bel-niet-aan brievenbusstickersstickers.

Mensen voelen zich overvallen, onder druk gezet en soms zelfs geïntimideerd

De Consumentenbond krijgt veel klachten binnen over ongevraagde verkoop aan de voordeur. Mensen voelen zich overvallen, onder druk gezet en soms zelfs geïntimideerd. De bond voert daarom al meer dan twee jaar strijd tegen opdringerige verkoop aan de deur. Zo is herhaaldelijk aan de minister van Economische Zaken gevraagd om een afmeldregister te openen. Omdat zo’n register er nog steeds niet is, heeft de Consumentenbond een petitie gelanceerd. Wie zich ergert aan huis-aan-huis verkoop kan de petitie ondertekenen en op die manier helpen om de druk op het ministerie opvoeren.

Het register zou een goede aanvulling zijn op het Bel-me-niet register (tegen telefonische verkoop), het Postfilter  (tegen geadresseerde reclamepost) en de SMS dienstenfilter om bepaalde sms-diensten te blokkeren). 


Doen:

Je kunt hier de petitie tekenen.

Hier kun je gratis Bel-Niet-Aan-stickers bestellen

Tekst: Ilse Ariëns