Landelijke Genoegdag 2015

LANDELIJKE GENOEGDAG 2014

De Landelijke Genoegdag werd gehouden op 15 maart in Oss, vlakbij het station. Het programma bood voor elk wat wils.
Traditioneel wordt de Landelijke Genoegdag gehouden op de dag dat je vrij kunt reizen met NS met het boekenweekgeschenk. Het is een jaarlijks terugkerende dag waarop mensen die ‘meer willen doen met minder’ elkaar ontmoeten en inspiratie en ervaring opdoen middels een aantal sprekers, workshops en op de ‘inspiratiemarkt’.

Voor de kinderen

Er is een apart programma voor kinderen vanaf 5 jaar waar kinderen kunnen spelen en knutselen met ‘wegwerp’materiaal onder professionele begeleiding. Voor de allerkleinsten komt er een speelhoekje. Ook is er een (voor)leeshoekje.

Workshoplocaties:

Diverse zalen in het Maaslandcollege in Oss

Repair Café

Tijdens de Landelijke Genoegdag is er een Repair Café waar bezoekers meegebrachte spullen kunnen repareren onder begeleiding van kundige vrijwilligers.

Inspiratiemarkt

Bezoekers kunnen hier inspiratie opdoen voor ‘leven met genoeg’.
Deelnemers aan de inspiratiemarkt zijn onder meer:
Uitgeverij Genoeg, Forte Uitgevers en SimplifyLife, Stichting Repair Café en repair Café Oss, Nivon, STRO, Transition Towns.

Wat is er te doen tijdens de inspiratiemarkt:

Arts Annemarie 2014
Gelukspoppetjes haken

Annemarie Arts begon zo’n zes jaar geleden met haken en sindsdien niet meer gestopt. Al snel ging ze zelf ontwerpen maken, wat geresulteerd heeft in al acht populaire haakboekjes bij Forte Uitgevers: boekjes met babycadeautjes, vingerpoppetjes en allerlei soorten vrolijke gelukspoppetjes. Op de Genoeg-dag kun je met Annemarie een gelukspoppetje haken.

10429230 864752943535580 6955790469841174322 n
Vilt & vintage
Lisette Eisenga maakt van vilt vrolijke accessoires, stijlvolle sieraden en mooie decoraties voor in huis. Haar ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur en op folklore en ze combineert vilt graag met andere materialen. In haar nieuwste boek boek ‘Vilt & vintage’ combineert Lisette haar liefde voor vilt en kringloopvondsten. Op de Genoeg-dag kun je met Lisette een vilten decoratie maken. Je kunt een klein vintage voorwerp (bijvoorbeeld een oud sieraad) meenemen om er in te verwerken.
Zaden en boeken ruilen
Neem boeken en zaden mee en ruil ze met de bezoekers van de Genoegdag
Repareren in het Repair Café
Neem je kapotte kledingstuk, apparaat of speelgoed mee en maak het samen met de reparateurs van het repair Café weer heel.

Gratis reizen

Op 15 maart 2015 reis je gratis met NS met het boekenweekgeschenk. Het Maaslandcollege ligt op loopafstand van station Oss.

Eten en drinken

Neem zelf een lunchpakketje mee. Koffie/thee en soep zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Voor de kinderen is er limonade of sap.

No Waste

Onze ambitie is om tijdens de Genoegdag geen afval te produceren.

Schermafbeelding 2015-02-28 om 15.59.42
Programma:

10.30-11.00 uur: Kom binnen!
Inloop en ontvangst in de aula van het Maaslandcollege in Oss.

11.00-11.30 uur: Eten uit de eerlijke moestuin
Presentatie en interactie met publiek door de auteur van het nieuwste boek in de Genoeg-reeks: Annemiek van Deurssen, drijvende kracht achter Consuminderhuis Parkstad in Limburg, over haar boek: Eten uit de eerlijke moestuin – 12 maanden duurzaam en eenvoudig koken.

11.30-11.50 uur: Consuminderen met kinderen en vrolijk besparen
Ludieke presentatie door Marieke Henselmans en haar zoon Gijs naar aanleiding van haar boeken Consuminderen met kinderen (een feestelijke heruitgave in de Genoeg-reeks) en het boek Vrolijk besparen, dat ze samen met haar zoon Gijs maakte. Beide boeken zijn uitgegeven doorj SimplifyLife (een imprint vaan Forte Uitgevers, waarmee Genoeg sinds 2013 vruchtbaar samenwerkt).

11.50-12.15 uur: Feest in het Repair Café!
Feestelijke presentatie van Stichting Repair Café ivm hun 5-jarig bestaan en presentatie van het boek ‘Weggooien? Mooi niet! – Het succes van het Repair Café’. (Een uitgave van uitgeverij Genoeg). Alle bezoekers hebben bij hun entreebewijs bericht gekregen dat ze ene voorwerp ter reparatie mee kunnen nemen naar de Genoegdag. Er is de hele dag een werkend Repair Café aanwezig waar de meegebrachte spullen gerepareerd kunnen worden.

12.15-13.30 uur: Lunch en inspiratiemarkt
Genoeg-lunch met genoeg soep, Repair Café en inspiratiemarkt. Boeken en zaden ruilen. Ontmoet elkaar en de makers van Genoeg en de Genoeg-reeks.

13.30-14.30 uur: Workshopronde 1
Bezoekers volgen een workshop naar keuze. Bekijk hier het complete workshopprogramma.

14.30-15.30 uur: Pauze en inspiratiemarkt
Inspiratiemarkt, Repair Café, koffie/thee.

15.30-16.30 uur: Workshopronde 2
Bezoekers volgen een workshop naar keuze. Bekijk hier het complete workshopprogramma.

16.30 – 17.00 uur: Afsluiting

Workshops

Bekijk hier alle workshops waar je uit kunt kiezen.

Toegangsprijs (incl koffie, thee en soep):

€10 voor abonnees
€15 voor overige bezoekers
Kinderen van 4-16 jaar: € 7,50.
Kaarten bestellen

Locatie

Maaslandcollege
Vianenstraat 1
5342 AJ Oss
De locatie is op loopafstand (8 minuten) vanaf station Oss
Er is bij het Maaslandcollege ook ruime gratis parkeergelegenheid.

.