Lekker goedkoop… maar wél duurzaam


realdealz

NIEUWS – Consuminderen

Lekker goedkoop én duurzaam

 

Elke week korting op een duurzaam, biologisch of fairtrade product. Real Dealz is de idealistische tegenhanger van voordeelsites als Groupon.

 

 Rogier Charles en Niels Filmer

Met korting koop je er fair trade koffie, ecofabulous pumps of een abonnement op Genoeg. Vier vragen aan bedenker Rogier Charles.

 

Vanwaar deze site?

Toen ik hoorde van Groupon, was mijn eerste reactie: goed idee, maar net iets te plat. Dat een product alleen goedkoop is, vind ik geen reden het te kopen. Ik ga zelf vaak naar de biowinkel, omdat ik het belangrijk vind dat producten milieu- en diervriendelijk geproduceerd zijn. Dáar zou een kortingssite voor moeten komen, bedacht ik. Duurzame producten zijn immers vaak ook duurder. Al snel kwam ik in contact met webbouwer Niels Filmer en samen begonnen we met Real Dealz. Uit idealisme, want mijn brood verdien ik als grafisch ontwerper.

 

Hoe gaan de zaken?

Zo groot als Groupon zijn we bij lange na niet, maar dat hoeft ook niet. We richten ons op een veel kleinere markt. We groeien langzaam maar gestaag. Bij de eerste deal, een opwindradio, hadden we vijf kopers, maar inmiddels zijn het er veel meer. Het leuke is ook dat bedrijven ons steeds beter weten te vinden. In het begin gingen we zelf op zoek naar geschikte producten, nu bellen ondernemers ons met voorstellen voor een kortingsactie.

 

Korting en duurzaam, gaat dat wel samen?

Dat is iets waar we zelf ook mee worstelen. Als je iets aanprijst, krijg je al snel het stempel dat je te commercieel bent. Vervelend, want onze motieven zijn puur ideëel; we verdienen net genoeg om geen verlies te lijden. Om de schijn van commercie af te schudden, willen we kijken hoe we de site informatiever kunnen maken. Het zou mooi zijn als mensen niet alleen op de dealz afkomen, maar ook inzicht krijgen in waarom het ene product beter is dan het andere.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe acties?

Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je elke week een aanbieding in je mailbox. Eentje per week vinden we voorlopig genoeg. Ik vind het zelf ook niet prettig als ik bestookt word met reclame. En als je geïnteresseerd bent in leuke duurzame tips en weetjes; we zitten ook op twitter  en facebook.

www.realdealz.nl

 

Tekst: Ilse Ariëns