Tijdelijk Museum (Amsterdam)

tijdelijk museum

NIEUWS – Agenda | Cultuur

Tijdelijk Museum (Amsterdam)

 

Nog te zien tot en met 23 september in Amsterdam-Noord: in de leegstaande Toren Overhoeks is vlakbij het nieuwe Eye-filmmuseum het Tijdelijk Museum geopend waar ‘duurzame kunst voor mensen vanaf 4 jaar’ te bezichtigen is.

Kijk voor meer uittips in de Genoeg-Agenda

 

waterval van plastic flessen

 

Met onder meer een waterval van plastic flessen (zie foto hierboven), een wereldbol van oud plastic die in het IJ drijft, windmolentjes, een alternatieve snackbar, een breimachine op windenergie en Hollandse stillevens van gerecycled plastic. Ook het veelbesproken project ‘The Incredible Shrinking Man’ van Arne Hendriks, waarin hij de gedachte uitwerkt dat de menselijke soort moet krimpen om het energie- en voedselprobleem op te lossen, heeft een plek in het Tijdelijk Museum gekregen.

 

Gratis toegang als je drie lege plastic flessen meebrengt voor een kunstwerk ‘Waterval van plastic flessen’ van Wang Zhiyuan.

Meer info: Tijdelijk Museum Amsterdam.

Lokatie : Toren Overhoeks, Overhoeks 1, Amsterdam-Noord (over het Ij met de gratis pont Buikslotermeer, tegenover het Centraal Station), 10.00-17:00 uur, (ma. gesloten), € 2,50.

Tot en met 23 september 2013.

 

Tekst en foto’s: Miriam Notenboom