Tijgertomaat en boterbietjes

Schermafbeelding 2014-08-25 om 18.47.37

Komende weken kun je bij de Historische Groentehof een kistje vergeten groenten oogsten. Het kost €12,50, inclusief koffie, thee en worteltaart. 

De Historische Groentehof is een tuin met ruim 550 soorten vergeten, bijzondere en zeldzame groenten en fruit. Het beheer is in handen van de Stichting Vergeten Groenten. Al het tuinwerk wordt gedaan door vrijwilligers. De Groentehof ligt in het Noord-Limburgse Beesel, tussen Venlo en Roermond.

Authentieke zaken van weleer

De Stichting Vergeten Groenten is er de afgelopen jaren aardig in geslaagd om historische groenten weer onder de aandacht te brengen van koks, telers en consumenten. “We gaan er tegenwoordig van uit dat gezondheid iets vanzelfsprekend is, dat alles op het gebied van voeding maakbaar is. Met vergeten groenten ontmoet u de authentieke zaken van weleer.”

Zaterdag 30 augustus is de eerstkomende oogstverkoop. Je kunt dan een kistje vullen met groenten als pastinaak, gele Limburgse peen, tijgertomaat, mirabellen, Nieuw Zeelandse spinazie, spekbonen en boterbietjes. Het kost €12,50, inclusief koffie, thee en worteltaart. Wie het leuk vindt, kan na het oogsten – zonder extra kosten – meedoen aan een kleine proeverij. Er waren bij publicatie van dit bericht nog 30 plaatsen. Tevoren inschrijven is noodzakelijk en kan hier.

In de herfst zijn er nog 2 oogstverkopen: op 12 en 19 oktober. Je kunt ook buiten deze dagen om de Groentehof bezoeken. Je kunt er zelf rond kuieren of een rondleiding krijgen.