Crisis Checklist

Crisis ChecklistVoor verwende veelverdieners, geschrokken werklozen, levensgenieters en besparingshaters die niet als een bank willen omvallen.
We worden dagelijks om de oren geslagen met feiten en cijfers en de dalende grafieken van de kredietcrisis. Slecht nieuws, waar we ons het liefst voor afsluiten. Toch is de kredietcrisis dichterbij dan je denkt. Ongeveer de helft van de Nederlanders is dan ook vaag ongerust. Daarom is het belangrijk te weten waar je staat. We hoeven niet bang te zijn voor honger, te gaan hamsteren, of geld van de bank te halen. Is het überhaupt nodig iets te doen? Het kan geen kwaad te kijken hoe je ervoor staat. Is je inkomen optimaal? Maar je gebruik van alle regelingen en aftrekmogelijkheden? Betaal je onnodig veel rente? Maak je bewuste keuzes? Kun je dingen voordeliger aanpakken? In Crisis-checklist zet Marieke Henselmans de zaken nauwkeurig op een rijtje. Ze behandelt tien belangrijke zaken op een toegankelijke en humoristische toon zoals we dat van haar gewend zijn. Aan de hand van een duidelijke uitleg en makkelijk toe te passen checklists krijgen verwende veelverdieners, geschrokken werklozen, levensgenieters en besparingshaters op eenvoudige wijze overzicht over hun eigen geld.
– Overzicht en administratie
– Achterstanden en schulden
– Inkomen omhoog, belasting omlaag
– Eigen begroting en prioriteiten
– Lenen, hypotheken, verzekeren
– Eten, drinken, roken
– Grote aankopen en mobiliteit
– Internetten, bellen, energie en milieu
– Cultuur, sport, vakantie
– De kosten van kinderen
Marieke Henselmans is schrijver, hulpverlener en moeder van drie grote kinderen. Zij werkte mee aan het veelbekeken televisieprogramma Geen cent te makken, schrijft columns voor het Algemeen Dagblad en geeft in heel Nederland lezingen en workshops. Ze schreef verschillende boeken over besparen, waaronder Consuminderen met kinderen, Besparen maar!, de succesvolle Bespaarkalenders en onlangs in opdracht van het Nibud 101 Goed met geld tips.