Duyvendak gaat voor groen

duyvendakWat duurzaam is en hoe een duurzame samenleving moet worden ingericht om rendabel te zijn, wordt steeds ingewikkelder. Zeker nu de klimaattop in Kopenhagen geen goede leidraad heeft opgeleverd. In Utrecht proberen deskundigen helderheid te verkrijgen tijdens de gratis lezingencyclus Mens, Milieu en Meerwaarde.

Gaan voor groen‘ heet de lezing die klimaatambassadeur Wijnand Duyvendak hield op 16 maart in Utrecht en die nu ook online is te zien en te horen. Oud-kamerlid Duyvendak (Groen Links) maakt zich sterk voor een doe-het-zelf aanpak van de klimaatproblematiek en is momenteel bezig met de actie 10=10: 10 procent minder CO2-uitstoot in 2010, thuis, op school en op het werk en door de politiek.

De lezingencyclus wordt georganiseerd door het Studium Generale van de RU. In volgende afleveringen komen andere aspecten van duurzaamheid aan bod. De relatie met economische machtsverhoudingen, armoede en (groene) technologie bijvoorbeeld.


TIP:
Alle lezingen zijn achteraf online te bekijken.


Het resterende programma:

Dinsdag 23 maart
Consumentenmacht: van winkel tot wereldhandelsverdrag
Dr. ir. Melanie Peters (Directeur Studium Generale en docent leiderschap, UU)

Dinsdag 30 maart
Duurzame waarden en maatschappelijke transitie
Prof. dr. Herman Wijffels (Duurzaamheid en Maatschappelijke verandering, UU en voormalig Wereldbank en SER)
 
Tijd en locatie:
De lezingen zijn van 20-22 uur in de Aula van het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht aan het Domplein in Utrecht. Klik hier voor een routebeschrijving.