Pamflet voor eenvoud

SimplifyLife_-_Sjoukje_van_de_KolkWij westerse mensen hebben van alles te veel, maar leven voortdurend met een gevoel van tekort. Met deze paradox begint SimplifyLife van Sjoukje van de Kolk, oprichtster van de website www.simplifylife.nl en medewerkster van Genoeg. We willen een nóg mooier huis en nóg meer uit onszelf halen, waardoor we altijd druk, druk, druk zijn. Hoe komt het toch dat we ons zo gek laten maken? En hoe kunnen we weer écht leven? Met de focus op dingen die er werkelijk toe doen?
Van de Kolk heeft een prachtig pamflet geschreven over de essentie van leven met genoeg. Het is een boekje met diepgang, vol inspirerende interviews, bijvoorbeeld met hoogleraar psychologie Roos Vonk, en filosoof Joep Dohmen.

Tegelijk is SimplifyLife een praktisch boek dat concrete aanwijzingen geeft om je eigen leven te vereenvoudigen. Kort samengevat: beperk jezelf, wees tevreden en leef met aandacht.

Dat Sjoukje van de Kolk aan het slot vertelt hoe moeilijk ze het zelf vindt om haar leven eenvoudig te houden, maakt haar pamflet nog authentieker en sympathieker. (Ilse Ariëns)

Sjoukje van de Kolk: SimplifyLife. Terug naar de essentie van je leven. Spectrum, € 14,95. ISBN 9789049102098. Bestel SimplifyLife.