Vitatas test Hollands (vergeten) groenteabonnement

Een groente en/of fruitabonnement is een goedkope(re) manier om biologisch voedsel te kopen.
Maar wie het milieu echt ernstig wil ontzien, fronst misschien zijn wenkbrauwen bij een biologische avocado uit Israël midden in de winter. Vitatas lanceert nu een groentetas met uitsluitend biologische groente van eigen bodem, zonder energieslurpende voedselkilometers.

De leverancier is op verzoek van klanten een test begonnen met een Proef Holland-tas: een biologisch groenteabonnement met louter Hollandse seizoenswaar als bietjes, kool en knolgroenten. Vergeten groenten als snijbiet en kliswortel komen ook aan bod en krijgen daarmee een potentieel grotere afzetmarkt.

Er wordt eerst proefgedraaid met de Holland-tas. Klanten die hem kopen, kunnen hun opmerkingen en suggesties mailen aan Vitatas, en als de tas goed bevalt en voldoende abonnees oplevert, komt hij permanent op de markt,

De Proef Holland Vitatas is verkrijgbaar in verschillende variaties en grootten. Een abonnement kun je aanvragen bij de biologische winkel. Kijk op de website van Vitatas voor de verkooppunten. De prijs van de Proef Holland-tas is 7,50 euro, goed voor drie à vier maaltijden.