Weektips 28 juni t/m 4 juli

Frisian_Solar_Challenge_2010Vandaag start de Frisian Solar Challenge: een botenrace voor schepen op zonne-energie. Verder: live kunstschilders bekijken op het Rembrandtplein in Amsterdam, alternatieve popmuziek in Rotterdam en een strawberry mob.

In de Genoeg-weekagenda houden we bij wat er zoal – gratis of voor weinig geld – te doen is. Van bijzondere markten tot inspirerende tentoonstellingen en prikkelende lezingen.

 

Een tip voor de weekagenda? mail de redactie.

Zondag 4 t/m zaterdag 10 juli 2010
Frisian Solar Challenge (Friesland)
Grootste zonnebootrace ter wereld. Teams uit binnen- en buitenland varen in zelfgebouwde boten op zonne-energie in zes dagen de route van de Friese Elfstedentocht (220 kilometer).

Zondag 4 juli 2010
Strawberry Mob (Amsterdam)
Actie om de smaakvolle biologische aardbeien van boer Jan Robben uit Brabant in de Randstad in de winkel te krijgen. Lees meer.
Locatie: nog geheim, volg de actie op Twitter (#strawberrymob)
Tijd: 14.00 uur.

Zondag 4 juli 2010
Metropolis Festival (Rotterdam)
Gratis alternatief popfestival. Met optredens van Adam Green, The Hype, Redtrack, Pam Feather, Babylon Circus, Brother Ali, Beans & Fatback, Orchestre Poly Rythmo de Cotonou, Hausmagger, Japandroids, Jack Parow, Accelerators, Little Things That Kill, Baskerville, Baroness, Chief, Hef & Önder, Here We Go Magic,The Hickey Underworld, James Yuill, The Mad Trist, Omar Souleyman, The Strange Boys, Tim Knol en Fresku.
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam.
Tijd: 13.00-21.00 uur.

Zondag 4 juli 2010
Rembrandt Kunstplein (Amsterdam)
Kunstmanifestatie op het Rembrandtplein in Amsterdam waarbij kunstenaars live een schilderij maken. Er wordt ook een auto beschilderd die aan het einde van de dag wordt geveild voor het goede doel (Dance4life Nederland).
Locatie: Rembrandtplein, Amsterdam
Tijd: 13.00-18.00 uur.
Toegang gratis.

Vrijdag 2 t/m zondag 11 juli 2010
De Parade (Den Haag)
Het reizende theaterfestival De Parade staat in Den Haag. Met onder meer optredens van Orkater en Vincent de Rooij. Wie even aan de feestdrukte wil ontsnappen, kan naar de stiltedisco op bezoekt het speciaal aangelegde stiltegebied van De Parade. Na Den Haag volgen Utrecht (16 juli t/m 1 augustus) en Amsterdam (6 t/m 22 augustus).
Locatie: Westbroekpark, (Kapelweg) 2587 BK Den Haag.
Tijden: het terrein gaat open om 14.00 of 15.00 uur; let op: op sommige dagen afwijkende openingstijden.
Kosten: tot 17.00 uur is toegang tot het festivalterrein gratis, daarna 7 euro. Kaarten voor voorstellingen kosten tussen de 2 en 8 euro. Muziekprogramma’s in De Orangerie, café IK en café Correct zijn gratis. De opbrengst van de (vrijwillige) toiletbijdragen gaat naar waterprojecten in Afrika en Azië.