Happietaria: uit eten voor een goed doel

Schermafbeelding 2015-04-27 om 19.04.26In mei krijgen Leiden en Wageningen elk een Happietaria. Het zijn tijdelijke restaurantjes, opgezet door studenten. Je kunt er lekker eten en doneren aan een goed doel.

De Happietaria Leiden steunt vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingslanden. Het restaurant is open van 8 tot en met 30 mei. In de Happietaria Wageningen kun je eten van 20 mei tot en met 17 juni. De Wageningse studenten hopen 25.000 euro op te halen voor arme boeren in ontwikkelingslanden.

Happietaria’s worden van de grond af aan opgebouwd door studenten. Ze richten een ruimte in, bedenken de gerechten, koken en serveren. Ben je zelf student, dan kun je helpen bij een bestaande Happietaria, of er zelf eentje organiseren. De goede doelen verschillen per restaurant. Zo werd onlangs in Groningen 69.048 euro opgehaald om educatie in Sri Lanka te verbeteren. Delftse studenten wisten 78.913 euro te verdienen voor een water- en sanitairproject in Jemen.

Als je een keer een Happietaria wilt bezoeken, moet je in één van de studentensteden zijn. Groningen en Utrecht doen elk jaar mee; Wageningen, Nijmegen, Utrecht, Leiden, Delft, Rotterdam, Enschede en Amsterdam om de paar jaar. De meeste restaurants zijn drie tot vijf weken open. Om op de hoogte te blijven, kun je de centrale website bezoeken, of de Facebookpagina liken van een of meer Happietaria’s. Als je via Facebook zoekt op Happietaria, krijg je bij de zoekresultaten alle steden te zien.