Vergroen je buurt


Schermafbeelding 2013-02-27 om 21.43.41

NIEUWS

Vergroen je buurt

Wil je meer groen in je eigen woonbuurt, maar weet je niet waar je moet beginnen? De site meergroenzelfdoen.nl helpt je op weg.

 

Zelfs in het kleinste gaatje kun je planten zetten

Het initiatief voor de site komt van Rob van Eeden en Hanneke van Veen, het echtpaar dat de Vrekkenkrant bedacht, de voorloper van Genoeg. Van Eeden en Van Veen wonen in de Uitvinderswijk in Den Haag. Samen met andere buurtbewoners zijn ze bezig om de wijk groen en mooier te maken. Via Meergroenzelfdoen willen ze hun ervaringen delen.

Wat zijn zoals de mogelijkheden als je meer groen in je buurt wilt?

Zaadbommen verspreiden
Zaadbommen zijn ballen van compost en klei waar je zaadjes doorheen kneedt. Je gooit ze op plaatsen waar je meer bloemen wilt hebben.

Pothole tuinieren
Zelfs in het kleinste gaatje kun je planten zetten (zie foto). Tussen de stoeptegels, in de aarde rond boom, langs de rand van een pleintje. Het idee komt van de Engelsman Steve Wheen, die gaten in de stoep niet alleen opvult met planten, maar ook met allerlei leuke objecten als mini-meubels en speelgoedauto’s.

Plantenbakken maken
Overal waar je niet in de aarde kunt graven, kun je bakken neerzetten met planten erin. Tegen de gevel, op je balkon, op een platdak. Je kunt ook zelf bakken metselen of timmeren. Erg leuk zijn de square foot gardens, kleine moestuintjes in houten bakken.

Kijk voor nog meer mooie groentips op meergroenzelfdoen.nl.

Tekst: Ilse Ariëns