tht


houdbaarheidsdatum

NIEUWS | Wetenschap

Over de datum

Over een jaar of vier kunnen we de populaire rubriek ‘Over de datum’ uit het tijdschrift Genoeg schrappen. Sensoren in voedselverpakkingen vertellen ons dan of een product nog veilig te eten is.

Hoe weet je of je een product nog kunt eten?

Voedingsdeskundigen Thomas Volman en Martin van der Gaag hebben in het tijdschrift Genoeg een rubriek over het bewaren van voedselwaren. Hoe zie of ruik je of je een product nog kunt eten? Wanneer moet je je strikt houden aan de uiterste consumptiedatum, en wanneer kun je de t.h.t.-datum op de verpakking met een korreltje zout nemen?

Nog even en we hebben onze eigen neus en ogen niet meer nodig. Sensoren in voedselverpakkingen vertellen ons dan hoe vers en eetbaar het product nog is, meldt het Belgische dagblad De Morgen.

Onderzoekers van onder meer de Universiteit van Gent werken aan een project waarbij ze kijken of in voedselverpakkingen optische sensoren zijn aan te brengen, die reageren op schadelijke bacteriën en rottingsgeuren. De uitkomsten worden over vier jaar verwacht.


Delen:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn