Pak eens wat vaker de fiets

Schermafbeelding 2013-07-30 om 12.32.12

Eindelijk is het zomer en wat is er lekkerder dan tijdens een mooie, lange zomeravond een stuk te gaan fietsen. Fietsen is gezond en goedkoop. Bovendien: in Nederland kan het overal én iedereen kan het, want je bepaalt je eigen tempo. Kinderen kunnen het en ouderen ook. Je kan racen op een racefiets, crossen op een mountainbike, een lange, meerdaagse, toertocht maken (fietstassen en tentje mee) of gewoon een blokje om fietsen, of pak eens wat vaker de fiets naar het werk. Wil je verder weg? De fiets kan mee in de trein (een vouwfiets zelfs gratis), of achter- of bovenop de auto.

Een nieuwe fiets kan een goede investering zijn – zeker als je het vergelijkt met een abonnement op de sportschool.

Investering

Zeker voor een lange tocht of fietsvakantie in binnen- of buitenland, is een goede fiets, die niet te zwaar fietst, wel een must. Zorg vooral ook voor een comfortabel zadel. Als je van plan bent ‘m vaak te gebruiken, kan een nieuwe fiets een goede investering zijn – zeker als je het vergelijkt met een abonnement op de sportschool. Een goede fiets gaat, mits je ‘m goed onderhoudt (binnen zetten!), lang mee. Kijk voor een betaalbare nieuwe fiets eens op: www.bikester.nl/fietsen.html

Oude fiets als nieuw

Maar doe je oude fiets niet te snel weg. De fietsenmaker kan ‘m soms voor weinig weer ‘als nieuw’ maken. Voor kleine reparaties kan je ook naar het Repair Café. Of je doet het helemaal zelf, bijvoorbeeld met behulp van het Handboek fietsreparaties van Rob van der Plas (Elmar, €24,95) dat is besproken in Genoeg 96.