Dromen zoeken op de Zuidpool

tractormeisje

Tractormeisje Manon Ossevoort maakte een expeditie naar de Zuidpool. Tijdens de 5000 kilometer lange reis van de rand van Antarctica naar het meest zuidelijke puntje verzamelde ze verhalen en dromen van mensen die ze onderweg ontmoette.

Theatermaakster Manon Ossevoort bedacht ooit dat ze met een tractor naar het einde van de wereld wilde reizen. Acht jaar geleden vertrok ze vanaf het Oerolfestival op Terschelling richting Zuidpool. Ze stopte in 2010 bij Kaap de Goede Hoop, omdat de tractor moest worden aangepast voor de extreme omstandigheden op Antarctica. Ook was Manon zelf, na vier jaar reizen, toe aan rust. Op 4 november 2014 heeft ze haar reis weer opgepakt.

In 2012 vertelde Manon aan Genoeg dat ze het laatste stuk van haar reis waarschijnlijk zonder tractor zou maken: ‘De 350.000 euro die het gaat kosten, vind ik het niet waard. Had ik zoveel geld, dan was het beter besteed aan een goed doel.’ Dat ze nu toch per trekker gaat, komt omdat een Franse tractorfabrikant haar er eentje ter beschikking heeft gesteld. Het is natuurlijk mooie reclame als hun tractor zich door de diepe sneeuw kan worstelen en de barre kou doorstaat.

Lees in Genoeg 81 het interview van Genoegredacteur Eva Prins met Manon Ossevoort.