Je kan altijd nog (stads)boer worden

Er komen steeds meer biologische boeren. Dat is mooi, want de vraag naar biologische producten stijgt sterk – sterker dan het aanbod. We willen weten waar ons voedsel vandaan komt, en hechten waarde aan gezond eten. Warmonderhof in Dronten, opleiding voor biologisch (dynamische) landbouw, leidt mensen op tot (stads)boer. Volwassenen kunnen er in deeltijd studeren, voor jongeren is er een voltijdopleiding. Op 20 april is er er een informatiedag, waar je alles te weten kunt komen over de specialisaties (stads)landbouw, ondernemen, of zorglandbouw. Belangstelling in je eigen (stads)tuinderij of veehouderij?

Al zes keer gekozen tot beste groenopleiding

Warmonderhof is midden op drie boerderijen gevestigd. De school heeft op de open dag een apart programma voor jongeren en volwassenen. Voor beide groepen is er een rondleiding over de boerderijen, en volop gelegenheid voor vragen over de opleiding zelf, en de specialisaties. Warmonderhof, is de enige agrarische opleiding voor biologisch-dynamische landbouw in Nederland. De opleiding is inmiddels zes keer achter elkaar gekozen tot beste MBO-groenopleiding van Nederland. Wat de deeltijdopleiding interessant maakt, is dat je in korte tijd veel leert, door de combinatie van theorie en praktijk.

Dan ben je boer. Wat dan?

Dan kun je terecht in de akkerbouw, zaadteelt, fruitteelt, kaasmakerij, op de zorgboerderij; de keuze is reuze! Warmonderhof heeft een leuke pagina op de site staan waarop je kunt zien in wat voor soort bedrijven oud-studenten allemaal zijn terechtgekomen na hun afstuderen, en waar.

Behalve de informatiedag op 20 april, zijn er nog informatiedagen op 18 mei en 22 juni. Iedereen is welkom, maar geef je wel even op.