Tips om het vakantiegevoel te behouden

NIEUWS Zo behoud je het vakantiegevoel    De vakantieperiode is definitief voorbij. Tref je stapels werk aan op je bureau als je weer aan de slag gaat? Maar liefst 40 procent van de Nederlanders is na één dag werken het vakantiegevoel alweer kwijt, blijkt uit onderzoek van DYMO. Hoe kun je de rust langer vasthouden?

Lees meer »

Goede doelen steunen met verlopen cadeaubonnen ET

NIEUWS Goede doelen steunen met verlopen cadeaubonnen De Consumentenbond schat dat mensen jaarlijks maar liefst 5 miljoen euro in de prullenbak gooien. Hoe? Door cadeaubonnen niet op tijd te verzilveren. De consumentenorganisatie is een actie begonnen om verlopen bonnen tóch te innen, en met dat geld goede doelen te steunen. In vijf weken tijd stuurden 125 mensen 300 bonnen op naar de Consumentenbond, met een gezamenlijke waarde van € 4.200. De meeste mensen doneren

Lees meer »

Push Europe: één cent voor klimaatverbetering

NIEUWS – Samenleving Push Europe: één cent voor klimaatverbetering   Jongeren maken zich weer als vanouds zorgen over de toekomst van de wereld. Om hun overheden te stimuleren te streven naar een duurzamere economie, is er sinds kort Push Europe, een ‘duidelijk signaal’ aan overheden in ‘een taal die ze begrijpen’: geld. Geen bakken vol, maar één symbolische cent per persoon.  

Lees meer »

StoereVrouwen vragen aandacht voor duurzaam eten

NIEUWS StoereVrouwen willen duurzaam eten   De StoereVrouwen bestaan vijf jaar en dat vieren ze met een StoereMaand. Iedereen kan meedoen met de ludieke acties die zo kenmerkend zijn voor dit ‘vrouwenleger’. Doel: je ecologische voetafdruk verkleinen door bewuster te eten. Als stok achter de deur, moet je wel een schoen inleveren.  

Lees meer »

Vegetarische restaurantweek in het najaar

NIEUWS – Samenleving Vegetarische restaurantweek    Ruim 200 mensen vestigden gisteren op de Neude in Utrecht een record met de ‘langste vegetarische tafel’. De Vegetariërsbond gaf hiermee de aftrap voor de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld, die van 3 t/m 9 oktober wordt georganiseerd. Meer dan honderd restaurants bieden die week een goed vegetarisch menu en gratis vegetarische voorgerechten. ‘Het is tijd voor een culinaire omslag’.  

Lees meer »