Cursusvierdaagse Leven met Genoeg

 250,00

Wil je eenvoudiger en duurzamer leven, maar weet je niet waar je moet beginnen en hoe je het vol kunt houden? Ga samen met de makers van Genoeg op avontuur, breng je ideale leven in kaart en ga naar huis met een concreet en persoonlijk plan van aanpak voor een gelukkig leven met Genoeg.

Wat gaan we doen?

We gaan vrolijk aan het werk, individueel maar vooral ook samen. We gebruiken daarvoor hoofd, hart en handen: ons verstand, ons gevoel én onze creativiteit. In vier cursusdagen ontwikkel je een Persoonlijk Plan van aanpak voor een gelukkig leven met Genoeg. Dat neem je mee naar huis in de vorm van een mooie map met daarin jouw Schatkaart, een Routeplanner naar je eigen paradijs, jouw ideale huishoudboekje en jouw Verborgen-Impact-Verkleiner.

  • Dag 1 – Genoeg, de balans tussen te veel en te weinig: we gaan op zoek naar persoonlijke antwoorden: waarvan heb ik te veel, waarvan te weinig? En waarvan heb ik genoeg? Wat wil ik altijd bewaren? Je maakt een Schatkaart van jouw ideale leven.
  • Dag 2 – Je impact op de aarde verkleinen: we berekenen de verborgen impact van onze aankopen en bedenken manieren om onze impact te verkleinen. We maken een plan hoe we het beste kunnen ontspullen en leven met minder afval.
  • Dag 3 – Je geld of je leven?: over geld en energie, werk en relaties. Wat ben je waard? Hoe krijg je meer grip op je geld? We onderzoeken het diepgaande verband tussen geld en gevoel en brengen onze idealen in kaart. Hoe maak je een financieel plan om je idealen te realiseren?
  • Dag 4 – Werk in uitvoering: samen bespreken we onze plannen en ontwikkelen een strategie om ze uit te voeren en vol te houden. Hoe kunnen we elkaar daarbij helpen?

De cursus wordt gehouden in Oss en is inclusief lunch, koffie en thee. De locatie is op loopafstand van NS-station. De cursusduur is vier zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur.

Artikelnummer: GAleven Categorie:

Beschrijving

Cursusleider: Heleen van der Sanden

Heleen was tot eind 2022 uitgever en hoofdredacteur van Genoeg magazine. Momenteel is ze adviseur van de Genoegredactie en werkt daarnaast als beeldend kunstenaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cursusvierdaagse Leven met Genoeg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu
Ontvang de Genoeg nieuwsbrief

  • Altijd 5% korting op alles in de shop
  • 2 x per maand het laatste nieuws, handige tips & winacties