Een gezonder voedingspatroon kan je veel opleveren. In deze workshop vertelt journalist en gewichtsconsulent Anne Pek wat zo’n voedingspatroon volgens recent wetenschappelijk onderzoek inhoudt. Vervolgens ga je met de andere deelnemers onderzoeken hoe je die kennis in jouw eigen leven kunt toepassen. Daarbij is er veel aandacht voor eten dat smáákt, want genieten hoort ook bij gezondheid. Na afloop heb je niet alleen veel nieuwe eetvoornemens, maar ken je ook psychologische trucs die je zullen helpen die voornemens in de praktijk te brengen.
Programma:
14.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
14.15 uur: Presentatie wetenschappelijke inzichten op het gebied van gezonde voeding
14.45 uur: Groepsopdrachten, met tussendoor een theepauze
16.30 uur: Gelegenheid voor vragen
17.00 uur (uiterlijk): Einde
De cursus vindt plaats in Amsterdam, op een locatie die goed bereikbaar is met OV. Het aantal deelnemers is 4 tot 8 (bij minder dan 4 aanmeldingen gaat een workshop niet door).
Wat krijg je:
Een overzicht van de stand van onderzoek op het gebied van gezonde voeding
Oefeningen die je helpen concrete eetvoornemens te formuleren
Oefeningen die je helpen die voornemens ook in de praktijk te brengen
Anne Pek is journalist op het gebied van voeding, gezondheid en psychologie en BGN-geregistreerd gewichtsconsulent (zie ook haar site MooiAfgewogen.nl). Ze was ruim twaalf jaar redacteur bij maandblad Psychologie Magazine. Momenteel is ze onder andere eindredacteur bij het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Voor Genoeg schrijft ze sinds 2018 de rubriek ‘Gezond weer op’.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.
Wees de eerste om “Workshop Gezond eten: ja, lekker!” te beoordelen
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.