Handboek voor zelfvoorzieners

Overleven_op_je_eigen_km2

BOEKEN – Zelf doen | Huis | Tuin | Hergebruik

Handboek voor zelfvoorzieners

Vader en zoon Strawbridge verhuisden van de stad naar een kleine boerderij aan de kust van Cornwall om daar hun droom waar te maken: een geheel zelfvoorzienend bestaan.

De Britse BBC filmde de verhuizing, en de belevenissen van het gezin waren te zien in de tv-serie It’s not Easy Being Green. Het kloeke boek ‘Over leven op je eigen km2’ geeft ons nu in Nederland de mogelijkheid ons voordeel te doen met de ervaringen van de Strawbridges.
Het boek is volgens de auteurs voor iedereen die een beetje meer zelfvoorzienend wil zijn en duurzamer wil leven. Daar is geen vierkante kilometer voor nodig; ook wie een stadstuintje op postzegelformaat heeft, vindt in dit boek een overvloed aan mogelijkheden om stap voor stap het leven duurzamer te maken. En niet alleen duurzamer; vader en zoon hanteren bij al hun suggesties het ‘plezierprincipe’. Als je plezier en voldoening haalt uit een klus, gaat het werk haast vanzelf.
Niet alleen voedsel verbouwen en (klein)vee houden, komen aan bod, dit handboek voor zelfvoorzieners gaat ook over een energiezuinig huis, duurzame energie, hergebruik, traditionele kennis, ambachtelijke vaardigheden en natuurlijke geneesmiddelen.
Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en duidelijke tekeningen, en nodigt uit om meteen een eerste stap te zetten. (HvdS)

Over-leven-op-je-eigen-km2

Auteur: Dick & James Strawbridge
Titel: Over leven op je eigen km2 – Stap voor stap naar een duurzame levensstijl.
Uitgever: Fontaine
Prijs: € 29,95
ISBN: 978 90 729 75096.

Koop dit boek via de Genoegwinkel