Zo vind je de juiste klusjesman

Een renovatie binnen of rondom je woning laat je wellicht het liefst uitvoeren door een ervaren klusjesman. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en ben je verzekerd van een professionele aanpak. Denk bijvoorbeeld aan de hulp van een loodgieter bij het leggen van nieuw leidingwerk, de hulp van een elektricien voor het onderhoud aan de meterkast in huis, enzovoorts.

Lees meer »

Milieuvriendelijke mondkapjes

Mondkapjes… we hebben er nu bijna allemaal mee te maken. Helaas betekent deze nieuwe ontwikkeling een flinke belasting voor het milieu, want er worden vooral wegwerpmondkapjes geproduceerd en verkocht. Bij de grote winkelketens liggen stapels “non-woven” mondkapjes , veelal afkomstig uit China. Deze mondkapjes zijn van 100% polyester of polypropyleen gemaakt, plastic dus. Zelfs als het herbruikbare kapjes zijn, komen er bij het wassen microplastics vrij. Gelukkig zijn er alternatieven.

Lees meer »

3 bespaartips voor je abonnementen

Bijna de helft van de Nederlanders heeft vijf tot tien abonnementen. Denk aan een abonnement op een krant, loterij of een sportschool. Die abonnementen zijn voor veel mensen een blinde vlek, zegt het Nibud. Beter opletten kan je geld besparen.

Lees meer »