Ik eet, dus ik ben


ikeetdusikben_uitsnede

BOEKEN – Koken | Eenvoudig leven

Koeientong

Laat je niet misleiden door de tikje softe cover. Ik eet, dus ik ben – van ‘onze eigen’ Michiel Bussink – is een stoer boek over eten.

Niet voor lafbekken die alleen vissticks en kipnuggets lusten.

Niet voor lafbekken die alleen vissticks en kipnuggets lusten. Er staat in hoe je koeientong bereidt en zelf balkenbrij maakt. Al eet ik zelf geen vlees, ik kan me vinden in Bussinks keuze: liever zelf slagertje spelen dan elke dag zo’n hypocriet bloedeloos kipfiletje op je bord.

Behalve enkele vleesrecepten ook veel groenten en fruit in dit boek.

Natuurlijk uit eigen moestuin of van de biowinkel. Bussink heeft namelijk de missie ons weer echt en eerlijk te laten eten: biologisch, lokaal, gevarieerd, seizoensgebonden, diervriendelijk.

Bij alle recepten daarom de geëngageerde verhalen die Bussink eerder publiceerde in het Milieudefensie Magazine.

Ilse Ariëns

ikeetdusikben_rxsAuteur: Michiel Bussink

Titel: Ik eet, dus ik ben.

Uitgever: Scriptum

Prijs: €19,50

ISBN: 9789055946792

Bestel dit boek bij Genoeg.