In tien stappen financieel sterk

sta financieel sterk

Het nieuwste boek van Genoeg-columnist Marieke Henselmans heet: ‘Sta financieel sterk’. Dat is in deze tijd geen overbodige luxe.

Steeds meer Nederlanders willen soberder gaan leven, bleek deze zomer uit onderzoek van Motivaction. Ze willen vooral meer dingen zelf gaan doen en waar mogelijk spullen delen met anderen. Het klinkt Genoeg-redacteur Marieke Henselmans als muziek in de oren.
Al ruim twintig jaar schrijft ze over meer doen met minder en geeft ze workshops consuminderen. En altijd pleitte ze voor zelfredzaamheid: laat kant-en-klaarproducten staan en kook zelf. Laat de financieel adviseurs met hun ingewikkelde constructies maar praten en reken zelf uit wat het voordeligst is. Als dus íemand de nieuwe consuminderaars op weg kan helpen, dan is het Marieke Henselmans wel. Ze laat in haar nieuwe boek zien hoe je in 10 stappen financieel sterker wordt. Soms zijn het psychologische stappen, zoals je niet bang laten maken door alle berichten over de crisis. Maar meestal zijn de stappen heel praktisch, zoals de opdracht om een maand lang te proberen op een absoluut minimum te leven. Een fijn, praktisch boek dat je helpt om zelf goed grip te krijgen op je geldzaken.

Laat je niet bang maken door alle berichten over de crisis.

Lees hier de recensie van Erica Verdegaal over ‘Sta financieel sterk’: ‘Niet alleen lichaam en geest kun je trainen, maar ook je koopkracht. Want koopkracht is niet wat het CBS vindt dat jij kan aanschaffen, maar – dank aan Loesje – de kracht om te laten liggen wat je niet nodig hebt’.

Lees hier het artikel over dit boek dat verscheen in NRC van 28 september 2013.
sta financieel sterkMarieke Henselmans | Sta financieel sterk. Train je koopkracht in 10 eenvoudige stappen | Uitgeverij Genoeg | Prijs: € 12,90.

Dit boek is in herdruk en is momenteel niet leverbaar.