Doorgeefverhaal: De man die bomen plantte

Schermafbeelding 2011-12-25 om 15.10.04

De man die bomen plantte is het verhaal van Elisard Bouffier, die in zijn eentje, door eenvoudig te volharden in zijn streven, een heel bos plantte.

Het was de wens van auteur Jean Giono dat zijn verhaal over de man die bomen plantte doorgegeven zou worden

Heeft deze man echt bestaan of leefde hij alleen in de fantasie van auteur Jean Giono? In elk geval is het verhaal nog steeds springlevend en inspirerend. Het was de wens van Jean Giono dat zijn verhaal over de man die bomen plantte doorgegeven zou worden. Hij zag daarom af van zijn auteursrecht. Download hier gratis het boekje.

De man die bomen plantte

Het miniboekje is snel gemaakt:

Download het pdf-bestand van het verhaal van Jean Giono. Print de 4 pagina’s liefst dubbelzijdig of print ze enkelzijdig en plak ze op elkaar. (Even opletten dat de juiste pagina’s op elkaar komen te liggen). Snijd de pagina’s horizontaal doormidden op de stippellijn. Leg vervolgens de pagina’s zo op elkaar dat de rechterpagina’s 9, 7, 5, 3 en 1 bovenop elkaar liggen. Maak er een net stapeltje van en vouw dit dubbel. Maak met een perforator twee gaatjes in de rug van het boekje. Steek de uiteinden van een elastiekje door de gaatjes en steek een stokje of takje door de lusjes. Klaar is je boekje!