Het succes van het Repair Café

Repair cafeStichting Repair Café bestaat deze maand vijf jaar! Ze viert dat op de Landelijke Genoegdag met de presentatie van het jubileumboek ‘Weggooien? Mooi niet!’
Het boek is geschreven door Martine Postma, oprichter van de stichting die het door haar bedachte Repair Café-concept in vijf jaar tot een wereldwijd succes maakte.

Een Repair Café is een ontmoetingsplaats in de buurt waar iedereen met hulp van handige vrijwilligers zijn eigen kapotte spullen kan (leren) repareren. Nederland telt intussen bijna 300 Repair Café-locaties. Wereldwijd zijn het er al ruim 700, verspreid over zestien landen, waaronder België, Duitsland, de Verenigde Staten en zelfs Australië.

Wereldwijd succes

In Weggooien? Mooi niet! beschrijft Martine Postma het ontstaan en de razendsnelle verspreiding van het Repair Café. Vrijwilligers en bezoekers leggen uit waarom ze komen. Je steekt wat op van de reparaties die worden beschreven. Maar boven alles leer je de Repair Café-mentaliteit kennen. De positieve houding die in alle Repair Cafés voelbaar is, het denken in oplossingen: je vindt ze terug op de pagina’s van het boek.

Weggooien? Mooi niet! is verschenen bij Uitgeverij Genoeg. Het boek werd op 15 maart gepresenteerd tijdens de Landelijke Genoegdag in Oss.
Cover Weggooien - mooi nietWeggooien? Mooi niet!Het succes van het Repair Café | Martine Postma | Uitgeverij Genoeg | Prijs: € 16,95 | ISBN: 9789490298
Inkijkexemplaar
Bestel dit boek in de Genoegwinkel