Pompoensoep

pompoensoep

Pompoensoep is verrukkelijk, zo klaar, goedkoop en heel simpel te maken met dit eenvoudige recept van Annemiek van Deursen.

Een recept van Annemiek van Deursen van Consuminderhuis Parkstad.

Zo maak je pompoensoep

Een grote of twee kleine pompoenen in stukken snijden. Schillen en het zaad eruit halen (dat gaat makkelijk met een lepel). Enkele wortels schrappen en in stukken snijden. pompoen en wortel opzetten met anderhalve liter water en drie groentebouillonblokken. Garen en de blender erdoor of door de passevite Even proeven… misschien wat peper/zout erbij?

In de soepkop een scheutje room gieten. Kookroom, crème fraiche of slagroom kan ook.

De kosten van deze soep? Ik haal mijn pompoen en wortels uit de tuin,  blijft over de room en de bouillonblokken. Misschien 20 cent voor een grote pan zalige soep.

Tip: maak een volle pan en vries een deel van de soep in in eenpersoonsporties. Heerlijk voor de snelle trek. Een restje dikke pompoensoep is ook heerlijk als saus over pasta, met een gefruit uitje en wat knoflook.
Meer tips van Annemiek over wat je met pompoen kunt doen en hoe je leuke geschenken gemaakt van de gaven uit de moestuin lees je in Genoeg 95.
Delen:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn