energiebespaarlening


energiebespaarregeling

NIEUWS | Economie | Consuminderen

Voordelig lenen voor isolatie of zonnepanelen

Als je je huis wilt isoleren of zonnepanelen op je dak wilt leggen, kun je daarvoor nu een extra voordelige lening afsluiten: De Energiebespaarlening.

De rente is aftrekbaar

Je hebt geld nodig om geld te kunnen maken. Dat geldt zeker ook voor energiebesparende maatregelen. Wie geld heeft, kan een zuinige HR-ketel kopen, zijn vloer laten isoleren of  zonnepanelen aanschaffen. Na een aantal jaren werpt het zijn vruchten af en gaan deze investeringen je geld opleveren.

Voor wie niet meteen duizenden euro’s op de bank heeft staan, is er nu een voordelige lening. Zo kunnen ook mensen met een minder gevulde beurs na een tijdje profiteren van een lagere energierekening. De rente is aftrekbaar en bedraagt voor leningen met een looptijd van 7 jaar 3,4% en voor leningen met een looptijd van 10 jaar 3,8%.

De Energiebespaarlening is een initiatief van de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank. De lening is bedoeld voor woningeigenaren  en mag gebruikt worden voor 14 energiebesparende maatregelen. De voorwaarden staan op www.ikinvesteerslim.nl. op diezelfde site kun je de lening aanvragen.

Tekst: Ilse Ariëns