Goedkoop schaatsen regelen


schaatsen website

HANDIG – Besparen | Gezin | Hergebruik

Goedkoop schaatsen regelen 


Schaatsen zijn duur. Vooral als iedereen ze ineens wil hebben als er ineens weer ijs ligt.

IJs en vis moet je – zoals mijn moeder altijd zei – nemen als het er is.

Nu het gaat vriezen en de meeste mensen wel zullen willen schaatsen ligt het voor de hand naar de winkel te hollen om voor passende schaatsen te zorgen. Ook omdat het niet vaak vriest en je er snel gebruik van wilt maken. IJs en vis moet je – zoals mijn moeder altijd zei – nemen als het er is. Maar zoals gezegd: schaatsen kopen wanneer het al vriest is de duurste methode.

Gratis schaatsen
Wanneer je geen passende schaatsen voor alle gezinsleden hebt, kun je het beste familieleden langs bellen of zij nog wat hebben liggen op zolder. Wat voor schaatsen, welke maat, en mag je ze lenen of misschien zelfs hebben? Het loont de moeite gratis schaatsen die te groot of te klein zijn toch op te halen, en op de eigen zolder op te slaan. Kinderen kunnen er in groeien, of je kunt er mee ruilen. Waarschijnlijk heb je na een avondje bellen een noodvoorraad waarmee je deze vorstperiode uit de voeten kunt. Ontbreekt er nog een enkel paar, kijk dan snel bij de briefjes in de supermarkt. Vooral de minder moderne schaatsen worden voor schappelijke prijzen aangeboden. Zit er niets voor je bij, kijk dan op http://www.schaatsen-kopen.nl/2e-hands-schaatsen/.

Schaatsen voor kleuters met dubbele ijzers worden aangeboden vanaf 8 euro, moderne onderbindschaatsen staan te koop voor ongeveer 10 euro, net als lage leren noren, zelfs van topmerk Viking. Voor hockeyschaatsen met een kunststof schoen en dito noren worden prijzen vanaf 25 à 30 euro gevraagd, oplopend tot hogere bedragen voor goede merken of schaatsen die niet gebruikt zijn. Er zijn ook aanbieders die geen prijs noemen en vragen een bod uit te brengen. Als de schaatsen precies naar je zin lijken én dichtbij worden aangeboden, werkt het vaak het best om op te bellen en te gaan kijken. Zet een bedrag in je hoofd dat je maximaal wilt betalen. De aanbieders zullen het niet al te hard spelen, ze willen tenslotte van die schaatsen af. Verder kun je op rommelmarkten standaard opletten, ook in de zomer, of er goede schaatsen goedkoop worden aangeboden. Dat is bijna altijd het geval. Wanneer je je er op instelt kun je voor weinig geld schaatsen voor het hele gezin vinden, plus een paar tussenliggende maten. Die laatste zijn weer leuk voor volgend jaar, of voor schaatsloze vriendjes die vaak graag mee willen.

Tekst: Marieke Henselmans. Illustratie: Gijs Henselmans