Zelf je hond uitlaten


HANDIG

Zelf je hond uitlaten

Verdien 6.000 euro per jaar

Geld overhouden door je eigen hond uit te laten. Dat is snel verdiend!

Het dagelijkse uitlaten staat garant voor een beetje beweging

Besparen op huisdieren is niet nodig, want je bespaart al een heleboel door een dier in huis te nemen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen met huisdieren een lagere bloeddruk hebben en minder klachten als hoofdpijn, hooikoorts, slaapproblemen en verstopping. Het cholesterolgehalte in het bloed van huisdierbezitters is lager en ze hebben meer sociale contacten. Dat zal vooral gelden voor hondenbezitters. Het dagelijkse uitlaten staat garant voor een beetje beweging, en zorgt tevens voor contact met andere hondenbezitters.

Al deze voordelen gaan in rook op wanneer het uitlaten wordt uitbesteed.

De hondenuitlaatservice is in opmars. Vooral in de beter gesitueerde buurten rijden busjes rond waarmee de honden worden opgehaald, waarna ze vaak in een groep tegelijk worden uitgelaten. Een enkele uitlaatbeurt kost al snel 15 euro. In Amsterdam en het Gooi zijn ook verschillende honden-creches. De hond kan worden afgehaald of weggebracht door het baasje. Een baasje met een drukke baan die de hond 4 dagen per week laat ophalen en spelen op het omheinde veld betaald ongeveer 500 euro per maand.

Je kunt het ook omdraaien. Je leven zo organiseren dat je zelf de hond kunt uitlaten én misschien wat bijverdienen door de hond van een veelwerker een keertje per dag mee uit te nemen.

Tekst: Marieke Henselmans. Illustratie: Gijs Henselmans