Doen & Laten


Laten en doen

NIEUWS

Waarom zijn we zo druk?

Filmmaakster Anneloor van Heemstra geeft een inkijkje in haar overvolle leven en dat van anderen. Hoe komt het dat we zoveel stress ervaren en hoe zorgen we dat we er niet aan onderdoor gaan?

 

Zelfs de yogaleraar ervaart permanent stress

Anneloor maakte voor de Boeddhistische Omroep Stichting een driedelige documentaire over stress in onze moderne levens. Een serie die het bekijken waard is.

In de eerste aflevering ‘Vrouwen en mannen’ onderzoekt of  mannen en vrouwen anders omgaan met stress. Mannen krijgen stress van hun werk, vrouwen van werk en huishouden. Is de man gestresst, dan verandert het huis op zijn thuisdag in een puinhoop. Bijzonder: een yogaleraar die voor de camera vertelt dat hij overal stress van krijgt.

Het tweede deel gaat over de lichamelijke kant van stress, over hartziektesziektes, gezonde voeding, over het negeren van signalen van je lichaam en de ontspanningsindustrie. Aan het woord Edel Maex, mindfulnessgoeroe.

Deel drie gaat over Anneloors kinderen. Hoe kan ze die zo opvoeden dat ze niet in dezelfde stressvalkuilen lopen als zijzelf?

Vorige jaar maakte Anneloor een serie over hoe ze probeert een burnout te voorkomen. Ook deze serie is nog terug te zien.

Tekst: Ilse Ariëns