Zelf eten bereiden is niet alleen leuk om te doen. Het is ook vaak gezonder, duurzamer en beter voor je budget! Met Mascha’s recepten hoef je ze nooit meer te kopen. Lees snel verder voor meer dan 15 eenvoudige etenswaren om zelf te maken.
Gezonder, goedkoper en verpakkingsvrij
Veel voedsel uit de supermarkt is zwaar bewerkt en verpakt. Dat is niet zo goed voor je gezondheid en het milieu. En veel etenswaren zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Zo weet je niet alleen precies wat erin zit, je bespaart ook nog eens! Zelf je eten maken is gezonder, goedkoper en bespaart je (plastic) verpakkingen.
Lees het hele artikel ‘Eenvoudige etenswaren om zelf te maken, in plaats van kopen’ van Mascha op Duurzamekeuzes.com met onder andere eenvoudig zelf te maken: salade dressing, granola, pannenkoeken, naan, stoepstengels, pesto, appelazijn, waterijsjes, groentebouillon, koekjes, croutons, vegetarische paté, hummus, vanille-extract en -suiker, havermoutrepen, en dit eenvoudig zelf te maken pizzadeeg recept:
Zelf maken dat pizzadeeg!
INGREDIËNTEN
20 gram verse gist
150 ml handwarm water
300 gram bloem
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
INSTRUCTIES
Meng het gist met handwarm water en laat even staan
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden
Voeg het zout, olijfolie en gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg
Kneed het deeg 10 minuten of tot je armen het begeven
Doe het deeg in een met olie bedekte kom en dek af met een theedoek
Laat het deeg op kamertemperatuur 30-45 minuten rijzen
Verwarm je oven op 220 graden (hete lucht 200 graden)
Rol het deeg uit tot 2 pizzabodems op een met bloem bestoven aanrecht
Beleg met je favoriete toppings en natuurlijk (vegan) kaas en bak je pizza in 10 minuten gaar
Veel plezier met maken, en smakelijk eten!