Kamperen in Achtertuinia

kamperen in AchtertuiniaVoor een heerlijke Genoegvakantie hoef je niet ver weg. Sommige mensen kamperen gewoon in Achtertuinia en hebben het daar prima naar hun zin. We laten twee van hen aan het woord.

Genoeg beeldredacteur Roos van der Sanden (40): ‘Mijn dochtertje van vijf wilde graag kamperen. Om uit te proberen of dat wat voor ons is leenden we een tent van een goede vriendin en zetten die op in ons achtertuintje: de tent paste er precies in. We hebben heerlijk in onze eigen tuin gekampeerd. We gaan deze zomer nog een weekje naar een leuke familiecamping in de buurt. De geleende tent gaat dan mee. Het enige dat we voor ons kampeeravontuur nieuw hebben aangeschaft is een geweldige ledlamp die oplaadbaar is op zonne-energie. Die vonden we bij Outdoorextreme.nl.

Fulltime moeder José Meuzelaar (45): ‘We vieren regelmatig vakantie in Achtertuinia. Dat is een land waar alles kan. Kate en ik verzinnen altijd een thema voor onze vakanties. We hebben al Dinoland gehad, toen hebben we alle dinoknuffels in de tent gelegd op zo’n soort berenvelletje. En IJsland, met de pinguïnknuffel en witte en blauwe dekentjes in de tent. Toen hebben we heel veel ijsjes gegeten. Volgende week mogen we bij een vriendin in de tuin kamperen. Dan is het thema: “Wat kunnen we thuis laten?” Want het lijkt me fijn om niet honderd knuffels te hoeven meezeulen. Mijn vriendin moet werken, maar als ze thuiskomt, maken we een kampvuur en roosteren we marshmallows als toetje.’

Duizend elfjes

‘In Achtertuinia hebben we maar één regel: je mag geen gewone dingen doen, zoals even een wasje draaien. Alleen water tappen, naar de wc en douchen doen we even in huis. Kate vindt het een voordeel dat ze in het donker niet de hele camping over hoeft om naar de wc of douche te gaan. En ze hoeft haar vader Menno niet te veel te missen, want die slaapt toch het liefst in zijn eigen bed. Van citroenmelisse en munt uit de tuin maak ik thee op mijn spiritusbrander. We gaan lopend boodschappen doen, want dat doen we op vakantie ook. Dan wandelen we een hele middag door onze eigen stad, met rugzak.

‘Achtertuinia is een land waar alles kan’

Het leuke is dat we niet op vakantieperiodes hoeven te wachten. Na school zetten we gewoon de tent op als we zin krijgen om te kamperen, bijvoorbeeld als het heel hard regent. Dan sprinten we naar zolder om de tent te halen. Het is een magische ervaring, die harde regen op je tent: alsof duizend elfjes op je tent trommelen. We willen ook een keer in de sneeuw kamperen. Dan nemen we gewoon een paar extra slaapzakken mee naar Achtertuinia.’

Meer verhalen over thuisblijf-vakanties lees je in het zomernummer 2018 van Genoeg

TIP! Meer vakantie inspiratie opdoen? Bestel het pakket Vier Zomerse Genoegen