Interactieve lezing Supermarkt Survival

(1 klantbeoordeling)

 15,00

Veel mensen vragen zich af: Welke keuze is goed? Koop ik de diepvriesboontjes in een kartonnen pak of de biologische boontjes in plastic zak? En die blauwe bessen? Zijn die per boot of vliegtuig naar Nederland gekomen? Ontdek hoe je met voeding bij kunt dragen aan een betere wereld. Gewoon met wat je dagelijks eet en wekelijks koopt.

Je krijgt aan de hand van een denkbeeldig rondje door de supermarkt allerlei eenvoudig toepasbare tips aangereikt. Want als het je dáár lukt om goede keuzes te maken dan lukt dat je overal. Na de interactieve lezing is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een duurzaam gevulde borrelplank.

Je ontdekt:

 • De 10 feiten en fabels rondom verpakkingen, soja, keurmerken, supermarktprijzen en biologische en lokale producten.
 • Welke voedingsmiddelen de meest milieuvriendelijke keuze zijn (en waarom).
 • Tientallen tips voor gezonde, smaakvolle en duurzame vervangers voor een aantal producten op je wekelijkse boodschappenlijstje.

Praktische informatie

 • Data: donderdag 22 februari of donderdag 13 juni 2024.
 • Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
 • Locatie: Huis van Vrede, Trumanlaan 70, 12 minuten met ov vanaf Utrecht Centraal.
 • Aantal deelnemers: max. 26 personen. De lezing gaat door bij minimaal 18 inschrijvingen.
Artikelnummer: GAduurz Categorie:

Beschrijving

Leer wat nieuws!

Misschien ben je al een tijdje bezig met bewust boodschappen doen. Ook dan zit deze lezing vol nieuwe achtergrond en informatie. Over dit onderwerp valt zo veel meer te vertellen dan ‘voorkom plastic verpakkingen’ en ‘eet wat vaker vegetarisch’.

Over de cursusgever

Anke van Dijk

Deze inspirerende lezing wordt verzorgd door Anke van Dijk van climatechain. Anke helpt mensen om hun dagelijks leven te verduurzamen. Door praktische informatie over een duurzamer leven algemeen toegankelijk, bruikbaar en inspirerend te maken. Sinds 2020 geeft Anke ook workshops en spreekt ze over hoe je groene gewoontes kunt ontwikkelen en vasthouden. Volg Anke op Instagram.

Al jaren ergerde Anke zich in de supermarkt aan al het plastic. Daarom zocht ze uit welke keuzes in de supermarkt de beste zijn voor de wereld. Wat ze leerde? Er is veel achtergrond en onderzoek te vinden over de milieubelasting van voedingsmiddelen (o.a. RIVM). Ze nam de tijd om zich in de materie te verdiepen en ze dook in databases, boeken, artikelen en footprintzoekers. Wat ze heeft geleerd kun jij nu in veel minder tijd ook te weten komen.

Extra informatie

Data

donderdag 22 februari, donderdag 13 juni 2024

1 beoordeling voor Interactieve lezing Supermarkt Survival

 1. Heleen van der Sanden

  “Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe je duurzamere keuzes in de supermarkt maakt, maar door tijdgebrek en stiekem ook door een beetje luiheid ging ik niet zelf op zoek naar de info die ik nodig had. Dat is nu niet meer nodig! Alle informatie kreeg ik van Anke overzichtelijk toegestuurd.”
  Meike Coster

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu
Ontvang de Genoeg nieuwsbrief

 • Altijd 5% korting op alles in de shop
 • wekelijks het laatste nieuws, handige tips & winacties