Groene daken-wegwijzer

In Genoeg 81 legt Joost Melten uit hoe je zelf een groen dak aan kunt leggen. Groen_dak_ChicagoEen groen (sedum)dak is duurzaam, helpt fijnstof te filteren en waterafvoer te reguleren, ziet er fraai uit en is geschikt voor een kruiden- of moestuin. Ze zijn vrij gemakkelijk zelf aan te leggen. Verschillende gemeenten promoten dat en geven flinke subsidies voor groene daken. Informatieadressen om je op weg te helpen.

Amsterdam
De gemeente Amsterdam voert een proactief subsidiebeleid voor groene daken. De Dienst Ruimtelijke Ordening van de stad heeft zelfs een site met uitgebreide tekst en uitleg over sedumdaken. De subsidiemogelijkheden staan hier.

Subsidieoverzicht
Het bedrijf Dakdokters in Amsterdam is gespecialiseerd in de aanleg van groene daken en geeft een overzicht van de subsidieregelingen van de grote steden.

Ondernemers
Ondernemers die investeren in een groen dak, komen in aanmerking voor de fiscale Milieuinvesteringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving Milieuinvesteringen (Vamil).

Greenroofs
Uitgebreide (Engelstalige) webportal over groene daken en groene architectuur. Onder andere met een database met groene gebouwen en daken over de hele wereld.

Building a green roof
Serie instructiefilmpjes op You Tube over het aanleggen van een groen dak.