Genoeg 82 over dieren

genoeg_82Exclusief in het oktobernummer van Genoeg:
een portret van Hanneke van Veen en Rob van Eeden, de grondleggers van de consuminderbeweging.

Als ze op een terras een magnum eten, kijken omstanders hen met grote ogen aan. Nemen ze net terug van vakantie op het station een taxi naar huis, krijgen ze van alle kanten commentaar. Hun Toyota Prius stond nog geen uur voor de deur, of er werd al aangebeld: of ze van hun geloof waren gevallen. Het echtpaar Rob van Eeden en Hanneke van Veen vormen hét geweten van zuinig Nederland. Nog altijd. Ook al is het alweer dertien jaar geleden dat ze met de Vrekkenkant stopten.

 

Houden we wel van dieren?
Terwijl het gros van de 450 miljoen slachtdieren in ons landje niet zo diervriendelijk wordt behandeld, heeft Fikkie – net als zijn baasje – overgewicht door het goede leven. Hoe dat komt? In Genoeg een uitgebreid dossier over onze dubbele omgang met dieren. Met tal van tips voor een no-nonsens dierenverzorging.

 
Een verzamelaar heeft nooit genoeg

Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt verzameld: boeken, platen, smurfen, oude munten, kunst, antiek, vingerhoedjes. ‘We hoeven niet meer te jagen op voedsel en daarom zoekt ons jachtinstinct een andere uitweg.’ Een reportage

Waak over je nachtrust

De 24-uurs maatschappij is funest voor onze slaapgewoontes. Een op de vijf Nederlanders kampt met slaapproblemen. Slaaparts Karel Schreuder vertelt hoe je aan voldoende nachtrust komt. Verder in het oktobernummer van Genoeg: Wat je allemaal moet regelen als je werkloos wordt.

Handig

  • Alles over bokashi, een alternatieve manier van composteren. Download het artikel hier.
  • Soep maken volgens het steensoepprincipe.
  • Een caféstoel repareren met bruislijm.
  • Manchetknopen maken van toetsenbordletters.
  • Zelfs in oktober levert de tuin nog heerlijke groenten
  • Twitteren is niet moeilijk (en soms wel handig)