Van bucketlist tot zelfmaakkist

Genoeg-106-op-tafelEen kartonnen kist, vervoerd in een bakfiets. En na de plechtigheid Paco-koffie met Lidl-cake. Onze bespaarcolumnist Marieke Henselmans wil doodgaan zoals ze geleefd heeft: in eenvoud maar omringd met liefde. Je leest het in het gloednieuwe herfstnummer van Genoeg.

Genoeg-106-fietskist

Van bucketlist tot zelfmaakkist

‘Leven tot het laatst’ is het thema van de nieuwe Genoeg. Met schrijfster Laura Maaskant die vertelt hoe de dreigende dood haar leven veranderde. Tips voor een waardig en budgetbewust afscheid. En meubelmaker Hans Denijs die uitlegt hoe je zelf een grafkist timmert.

Basisinkomen

Frans Kerver is de eerste Nederlander met een basisinkomen. Hij krijgt 1000 euro in de maand zonder dat hij daar iets voor hoeft te doen. Hij vult zijn weken met vrijwilligerswerk en bewijst daarmee: van gratis geld word je niet lui.

Genoeg-106-donskacksDonsjacks

Jacks met donsvulling zijn een modehit. Maar zo’n jasje gevuld met veertjes, is dat niet erg dieronvriendelijk? En wat zijn de alternatieven?

Goed gekleed

Parijse vrouwen geven geen fortuin uit aan kleding en toch zijn ze vaak het toonbeeld van chic. Hun geheim is simplicité, de Franse variant van less is more.

En verder:

  • babykleertjes ruilen
  • zalig zonder tv
  • koken met kweeperen
  • te voet door Nederland
Bestel hier de nieuwe Genoeg: met actiecode MINIMALIST betaal je € 6,50 inclusief verzendkosten (€ 2,- korting).
Lees hier het redactioneel uit nummer 106.