Maak een ‘onbewoond eiland’

Terug van vakantie zit je sneller dan je hoopte weer in de drukte van alledag. Maar volgens Huishoudcoach Els Jacobs kun je ook thuis het gevoel van ruimte en rust vasthouden. Haar tip: maak een ‘onbewoond eiland’ in je huis.

Lees meer »

Meubels hacken

Van een boekenkast een zitbank maken of van een spiegel een tafel. Op internet vind je massa’s van dit soort hacks. Het geeft een nieuwe kijk op duurzaam winkelen. In plaats van voor prijzig design dat een leven meegaat, kun je ook kiezen voor eenvoudige meubels die zich eindeloos laten vertimmeren en verzagen.

Lees meer »

Onze keuze

Onze keuze gaat daar verder waar Een ongemakkelijke waarheid ophoudt. In zijn documentaire en het boek Een ongemakkelijke waarheid luidde Al Gore de noodklok en liet hij overtuigend zien waar het misgaat met de wereld. Nu we onder ogen zien dat ons klimaat gevaar loopt, moeten we actie ondernemen. De voormalige vice-president geeft in Onze keuze een blauwdruk voor het oplossen van de klimaatcrisis en laat zien welke veranderingen wij moeten doorvoeren om het klimaat te redden. Bestel Onze Keuze van Al Gore in de Genoeg Winkel.

Lees meer »