Digitaal huishoudboekje

Schermafbeelding 2012-05-21 om 09.18.55

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) werkt samen met AFAS Software aan een geavanceerd online kasboek. Je kunt er al je uitgaven en inkomsten mee in kaart brengen.

Belangrijk, zegt het Nibud, want mensen die zicht op hun financiën hebben, maken minder snel schulden, of ze nu veel of weinig te besteden hebben. Het nieuwe digitale huishoudboekje heet ‘AFAS Personal Plus’ en is een luxe versie van het gratis programma AFAS Personal. De meeste mensen zullen dit gratis programma kennen als Yunoo, sinds enkele jaren het meest gebruikte online kasboek van Nederland. De naam veranderde eind vorig jaar nadat Yunoo werd overgenomen door Softwarebedrijf AFAS. Het Nibud heeft zich kort geleden als partner aangediend en gaat helpen  de software uit te breiden. De eerste resultaten daarvan zijn naar verwachting dit najaar te zien.

Mensen die zicht op hun financiën hebben, maken minder snel schulden

De nieuwe Plus-versie van het huishoudboekje is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met de standaardversie, maar die behoefte hebben aan handige extra’s. Zo kun je voor je uitgaven zelf categorieën toevoegen aan de standaard categorieën van de gratis versie. Ook kun je meer dan de standaard twee bankrekeningen invoeren en kun je gegevens met anderen delen. Verder heb je de mogelijkheid tot budgetteren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan bepaalde uitgaven. Dreig je over je tax te gaan, dan krijg je een seintje.

De standaard versie van AFAS Personal is gratis en zal voor een groot deel van de gebruikers toereikend zijn. De Plus-versie kost €3,99 voor één maand en €2,99 per maand als je je abonneert voor een jaar. Niet niks, deze maandelijkse kosten en daarom is het prettig dat je op dit moment de uitbreiding een maand lang gratis kunt uitproberen.

http://www.afaspersonal.nl

http://www.afaspersonal.nl/plus

Gratis simpel huishoudboekje

Tekst: Ilse Ariëns

Oproep: Genoeg zoekt mensen die dit digitale huishoudboekje willen testen. Interesse? Stuur een mailtje naar info@genoeg.nl” data-mce-href=”mailto:info@genoeg.nl“>info@genoeg.nl