Krijg de Kleertjes

krijgdekleertjes

NIEUWS – Consuminderen

Krijg de Kleertjes

 

Jonge ouders zijn handenvol geld kwijt om nieuwe spullen te kopen. Te klein geworden kleertjes stapelen zich op, zonde om weg te gooien. Vier moeders bedachten KrijgdeKleertjes, een website om kinderkleding te ruilen.

 

Doodzonde is het om kleine, maar nog prima kleding weg te gooien

De website is net in de lucht gegaan, maar daadwerkelijk ruilen kan nog niet. Om de technologie daarvoor in te bouwen, is geld nodig. Vandaag starten de initiatiefneemsters met ‘crowdfunding‘ om het geld bij elkaar te sprokkelen. Iedereen die doneert krijgt een cadeautje. Het streven is om eind van de zomer de ruilmogelijkheid operationeel te hebben. Wil je doneren of helpen bij fondsenwerving: meld je aan via de site.

 

Hoe werkt het?

Als de site klaar is, kan het ruilen beginnen. Kleertjes die je over hebt doe je in een doos en bied je aan op de website. Is iemand geïnteresseerd dan stuur je de doos op en krijg je de verzendkosten vergoed. Je kunt zelf een doos met kleertjes in een grotere maat uitzoeken. Daarvoor betaal je €6,75 verzendkosten en een ruilvergoeding van 2 tot 3 euro.

 

Mooie start

KrijgdeKleertjes heeft al een paar goede ambassadeurs: cabaretier Vincent Bijlo, schrijfster Marie-Claire van den Berg en Paula Nordhauzen van Ecomama.

www.krijgdekleertjes.nl

 

Tekst: Ilse Ariëns