Eetbare natuur, een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt


eetbare_natuur_uitsnede

BOEKEN – Koken | Zelf doen

Eetbare natuur

‘Eetbare natuur’ is een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt. Puur natuur en op heel veel plekken gratis voorhanden. Toch gaat dat in vaak niet zomaar.


Langs de Waddenzee mag iedereen per persoon dagelijks tien kilo Japanse oesters rapen.

Voor het bejagen van wilde eend, gans, ree en wild zwijn heb je een jachtakte en een wapenvergunning nodig. Voor het vissen naar braas, karper of rietvoorn is een (al wat makkelijker te verkrijgen) visvergunning een vereiste en gelden allerlei wettelijke beperkingen. Wel mag langs de Waddenzee iedereen per persoon dagelijks tien kilo Japanse oesters rapen, en over een portie paardenbloemenbladeren uit de wei zal al niemand moeilijk doen.

Auteur Hanneke Videler heeft verstand van natuur, koken en het fileren van allerlei beesten, maar wat minder van schrijven. Haar kennis is niet al te spannend te boek gesteld en mist een beetje context. Waarom doet ze dat allemaal? Wat is ze tegengekomen op haar speurtochten, aan spannende dingen, tegenslagen, boze boswachters? Houdt ze zich zelf ook allemaal aan de vaak toch strenge voorwaarden? Vragen die bij de lezer opkomen, maar niet worden beantwoord.

Michiel Bussink


eetbare_natuur_rxsAuteur: Hanneke Videler

Titel: Eetbare natuur, een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt.

Uitgever: Uitgeverij Atlas

Prijs: € 19,90

ISBN: 9789045016665

Koop dit boek hier, daarmee steunt u Genoeg