Het supermarktparadijs. Gezond kiezen is een kunst.


supermarktparadijs_duong_uitsnede

BOEKEN – Eenvoudig leven

Kopen is kiezen

Roland Duong, die in het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde gevallen van luchtverkoperij ontmaskert, schreef een boek over de keuzen van de consument.


Goed kiezen vraagt tijd en aandacht en daar ontbreekt het vaak aan.

De titel Het supermarktparadijs doet vermoeden dat Duong opnieuw de strijd aanbindt met voedselproducenten, winkeliers en reclamebureaus. Maar dit keer is de consument zelf het lijdend voorwerp. Het boek gaat over het maken van keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid.

Goed kiezen vraagt tijd en aandacht en daar ontbreekt het vaak aan. We werken bijvoorbeeld ons eten weg voor de televisie en zijn niet geïnteresseerd in waar onze kleding vandaan komt. We volgen niet het eigen gezond verstand, maar vertrouwen op dieetgoeroes, reclamecampagnes en keurmerken.

Maar vet is niet per se slecht en een keurmerkloos lapje vlees van de slager kan van betere kwaliteit zijn dan een ecolapje uit de supermarkt. Het supermarktparadijs is een sympathiek boek boordevol prikkelende stellingen.

Jammer is het gemis aan een duidelijke betooglijn. Duong wandelt langs psychologie, filosofie en religie, maar krijgt de cirkel niet goed rond.

Ilse Ariëns

supermarktparadijs_duong_rxsAuteur: Roland Duong

Titel: Het supermarktparadijs. Gezond kiezen is een kunst.

Uitgeverij: Athenaeum-Polak & Van Gennep

Prijs: € 18,95

ISBN: 9789025366896

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg