Home Made


homemade_uitsnede

BOEKEN – Koken

Huisgemaakt

Ze is foodstylist, tekenaar, receptenschrijfster, runt een lunchrestaurant en cateringbedrijf in Amsterdam, woont in Parijs en maakte het beste kookboek van 2010.


De recepten verraden tegelijkertijd kennis van en respect voor culinaire tradities in binnen- en buitenland .

Sommige mensen lijken alles te kunnen. Of Yvette van Bovens’ kookboek Home Made terecht uitgeroepen is tot het beste van afgelopen jaar? Het is hoe dan ook een schitterend boek. Vanwege de vormgeving en de tekeningen (ook home made door haarzelf), inzichtelijke foto’s bij onderwerpen als ‘hoe weck ik groenten?’ en vanwege de originaliteit van de recepten, die tegelijkertijd kennis van en respect voor culinaire tradities in binnen- en buitenland verraadt.

Hoe maak ik zelf bijvoorbeeld kaas, brood (bijna zonder kneden), cruesli, gnochi, bouillon, ketchup, bonbons en gemberbier? Maar ook ‘gewone’ gerechten als bloemkoolsoep, langwerpige preitaart, gerookte wortelgroenten en risotto met rode biet. In totaal meer dan tweehonderd recepten voor mensen die graag zelf in de keuken staan.

Een echt doe-het-zelf-boek zonder dat daarvoor allerlei dure dingen en ingewikkelde apparaten hoeven te worden aangeschaft. Eerlijk en lekker. Al vind ik recepten voor de hond (‘Do not forget the dog’) in een kookboek toch wat onsmakelijk. En de prijs van het boek kan een bezwaar zijn. Maar het jarenlange plezier dat Home Made belooft, is die prijs waard.

Michiel Bussink

homemade_rxsAuteur: Yvette van Boven

Titel: Home Made.

Uitgever: Fontaine Uitgevers

Prijs: € 34,95

ISBN: 9789059563513

Koop dit boek via Bol.com-  daarmee steunt u Genoeg