Van eigen erf. Koken met de oogst van de biologische boer


Van_eigen_erf_uitsnede

BOEKEN – Koken | Zelf doen

Direct van de bioboer

Stichting Van Eigen Erf promoot biologisch voedsel direct van de boer. Door de korte lijn tussen grond en mond, blijven producten verser en daardoor lekkerder en gezonder.

Op het ritme van de seizoenen vertelt boer Henk interessante weetjes.

Bovendien wordt aanzienlijk op de voedselkilometers bespaard en dat scheelt vervuiling. Behalve deze promotie (zie www.vaneigenerf.nl) organiseert de club in de zomer ook ‘Boergondische feestmalen’ op de erven van de aangesloten agrariërs.

Nu is er ook Van eigen erf, een lijvig kookboek met veel recepten, foto’s, tekeningen, informatie over de aangesloten boeren en hun producten. Plus een logboek van de gepassioneerde boer Henk, die van lekker eten houdt en de lezer meeneemt op het ritme van de seizoenen; en passant vertelt hij interessante weetjes. Wel gek dat Henk niet even wordt geïntroduceerd. Maar verder een boek om warm van te worden.

Michiel Bussink

Van_eigen_erf_rxsAuteur: Iris van de Graaf en Maria van Boxtel (recepten van Caspar Bürgi en biologische boeren en tuinders)

Titel: Van eigen erf. Koken met de oogst van de biologische boer

Uitgever: Stichting Van Eigen Erf

Prijs: € 24,50

ISBN: 9789081528511

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg