Grip op je geld

grip op je geld - nibudGoed overzicht hebben van je inkomsten en uitgaven is belangrijk. Mensen raken niet zozeer in de problemen doordat ze weinig te besteden hebben, maar doordat ze geen grip hebben op hun geld.

Een ordelijke administratie en een goede begroting zijn de basis. Nibud komt met een nieuw boekje dat je stap voor stap helpt om je financiën op orde te brengen. Soms is dat nodig vanwege een grote verandering in je leven, een ontslag bijvoorbeeld, of een echtscheiding. Je moet dan een nieuwe balans zien te vinden. Maar het kan ook zijn dat je ergens geld voor vrij wilt maken. Misschien wil je een deel van je hypotheek afl ossen, of sparen voor een reis, sabbatical of studie. Het eerste hoofdstuk gaat over het bepalen van je financiële doel. Daarna maak je een begroting om te zien hoeveel je nodig hebt en hoeveel ruimte er is om te (be)sparen.
Er is een apart hoofdstuk over hoe je je papierwinkel opruimt en netjes houdt. Het goede van dit boekje is dat het je helpt om plannen concreet en haalbaar te maken.
Er staan veel tips in, rekenvoorbeelden en opdrachten. Maar het belangrijkste is wel dat het financiële kwesties − waar veel mensen liefst voor wegduiken − inzichtelijk en behapbaar maakt. (IA)

Annemarie Koop e.a.: Inkomsten en uitgaven in balans. Nibud. ISBN 9789089040831.

Inkomsten en uitgaven in balans kost € 11,95 (excl. €2,95 verzendkosten) en is te koop in de webwinkel van Nibud. Aanbieding: 15% korting (€ 10,16 ipv € 11,95) met kortingscode GNIU16. Deze aanbieding is geldig tot en met 30 april 2016.