Recept voor klein geluk – Lente in huis


bloembollen

BOEKEN

Recept voor klein geluk

Maria Grijpma en Inge Jager gingen op zoek naar klein geluk. Ze hebben daarbij een flink aantal ideeën ontwikkeld en uitgeprobeerd. Het resultaat tekenden ze op in ‘Handboek voor klein geluk’. Hieronder een van hun beproefde recepten.

 

Behoefte aan: buiten zijn, vrolijkheid
Wie: jijzelf
Waar: binnen
Benodigdheden: zakjes bollen, plantenpotten en potaarde
Tijdsduur: een uurtje voor boodschappen doen en bakjes maken

Soms moeten we lang wachten op de lente. Terwijl het buiten koud is en zo donker. Voordat er een hele lichte groene waas over de bomen en struiken komt is het al ver in april.
Kleine groene punten die door de koude klei heen breken en die de bollenbloemen aankondigen zijn er al eerder, maar dat gaat heel langzaam. En soms hebben we veel sneller zo’n behoefte aan vrolijkheid en kleurigheid.
Haal het licht, het voorjaar en de kleur naar binnen door je hele huis vol te zetten met bollen. Haal de lente in je huis door narcissen, hyacinten en krokusjes naar binnen te halen. Al middenin de winter zijn er bij tuincentra bakjes met bollen te koop. Maar zelf kun je ook je eigen bakken maken met een overvloedige hoeveelheid losse bollen. Geurende hyacinten, vrolijke narcisjes of knalrode tulpen kun je op allerlei plekken in je huis zetten. Liefst niet alleen op de keukentafel of de vensterbank, maar juist op ongewone plekken, waar je regelmatig bent: boven aan de trap, in de badkamer of de wc en naast je bed.
Soms moet je niet wachten op de lente, maar haal je haar naar je toe!
“Als ik me wat treurig voel, helpt dit recept altijd. Ik koop bollen als het bollentijd is en anders een bos rozen of tulpen. Die ene bos verdeel ik dan over een paar kleine flesjes en een vaas: één tulp op het aanrecht, één naast het bad en de rest in een vaas in de kamer. Van die vrolijkheid knap ik altijd op.” (Inge)
Tip: www.ecobulbs.nl – Voor ecologische bloembollen.

handboek voor klein gelukHandboek voor klein geluk
Maria Grijpma en Inge Jager.
Uitgeverij BBNC
Prijs: € 14,05.
Bestel het boek hier.