Niet groen doen, maar groen zijn


The_Green_Marketing_Manifesto_uitsnede

BOEKEN – Duurzaam leven

Niet groen doen, maar groen zijn

 

Groen is een trend. Let maar eens op als je door de supermarkt loopt. Overal zie je opschriften als: ‘zonder kunstmatige toevoegingen’, ‘natuurlijk’ en ‘puur’


‘Groene bedrijfsvoering en winst maken kunnen goed samen gaan.’

Helaas is het vaak niet meer dan buitenkant, schrijft John Grant in zijn boek The green marketing manifesto. Ondernemers die werkelijk willen bijdragen aan een betere wereld, moeten stap voor stap hun hele bedrijfsvoering aanpassen.

John Grant geeft marketingadviezen aan bedrijven als de Body Shop, Lego en Ikea. Niet op puur commerciële basis, maar vanuit maatschappelijk engagement. Grant vindt dat industrie en commercie hun verantwoordelijkheid moeten nemen als het gaat om duurzaamheid.

Volgens hem kunnen groene bedrijfsvoering en winst maken goed samen gaan. The green marketing manifesto is in de eerste plaats geschreven voor marketeers en ondernemers.

Kern van het boek is de groene matrix: een bedrijfskundig model dat je kunt gebruiken om je bedrijf vanaf de basis groener te maken. Niet meteen lectuur voor op het nachtkastje, maar zeer aan te bevelen voor wie zijn eigen bedrijf groener wil maken.

Ilse Ariëns

 

groene_marketingAuteur: John Grant

Titel: Groene Marketing. Een manifest

Uitgever: Scriptum

Prijs: € 18,99

ISBN: (13): 9780470723241

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg