Eerste Hulpcoach

Schermafbeelding 2012-02-14 om 09.33.05

BOEKEN – Gezin

Eerste Hulpcoach

Nooit meer in paniek bij wondjes en ongelukken: Genoeg-medewerker Ariëns heeft een uiterst overzichtelijk en toegankelijk boek geschreven over de hulp die je als leek kunt bieden bij kleine en grotere ongelukken.

Als moeder van twee peuters was ik indertijd erg blij met de EHBO-cursus die de crèche organiseerde. Plichtsgetrouw bezocht ik iedere lesavond. Maar o, wat duizelde het mij iedere keer na afloop. Dat onthoud ik nooit allemaal, dacht ik vaak. En inderdaad, een tijd daarna viel dochterlief van hoog niveau naar beneden, zachtjes kermend lag ze bewegingsloos op de harde vloer. En wat deed ik? Haar – weliswaar voorzichtig – optillen. Helemaal fout, schoot meteen door me heen, en dat lees ik nu ook weer in De Eerste Hulpcoach van Ilse Ariëns. ‘Handen thuis, dat is het eerste wat je doet als je iemand helpt. Eerst moet je zeker weten dat er niets gebroken is’, aldus de openingszin van het hoofdstuk: ‘Gebroken of niet’.

Genoeg-medewerker Ariëns heeft een uiterst overzichtelijk en toegankelijk boek geschreven over de hulp die je als leek kunt bieden bij kleine en grotere ongelukken. Vrijwel alles wat een mens in huis, op straat of in de natuur aan ellendigs kan overkomen, komt aan de orde. Met een heldere beschrijving van wat je als helper wel en vooral ook niet moet doen. Een onmisbaar boek.

Tekst: Mar Oomen

cover eerste hulpcoachAuteur: Ilse Ariëns

Titel: De Eerste Hulpcoach. Nooit meer in paniek bij wondjes en ongelukken.

Uitgever: Forte

Prijs:  € 14,95.

ISBN 978 90 5877 933 5

Bestel dit boek bij Genoeg.